сряда, 13 април 2016 г.

В ПГМТ "В. Комаров" - Силистра: рисунки и мултимейдийни презентации в чест на първия полет в Космоса

Г-жа Стойка Иванова от ПГМТ "Владимир Комаров" съобщи: "По повод на годишнината от полета на Юрий Гагарин в Космоса в ПГМТ „Владимир Комаров“ организирахме съвместно с Руски клуб, град Силистра, конкурси за рисунка и мултимедийна презентация на тема: „Юрий Гагарин – 55 години от полета на човек в Космоса”. Наши гости бяха членове на клуба, ръководството на гимназията, учители и ученици.

Комаровци подготвиха кратка програма, в която разказаха за живота и подвига на Юрий Гагарин. Преслав Георгиев от 9.а клас изпълни на руски език стихотворението „Усмивката на Гагарин“ от Инна Левченко .Госпожа Нина Георгиева, председател на Руски клуб в Силистра, връчи наградите в двата конкурса. 

Първо място в конкурса за мултимедийна презентация се присъди на Мухаммед Февзи от 11.в клас. Първо място в конкурса за рисунка зае на Теннур Дауд от 9.в клас. След това  да изгледахме отличената презентация. Гостите разказа свои спомени от времето на полета  и посещението на Гагарин в България. Накрая си обещахме,че това ще е само началото на поредицата от бъдещи срещи и съвместни инициативи."

.

Няма коментари:

Публикуване на коментар