вторник, 26 април 2016 г.

Силистренско участие в пленер по дърворезба в Пловдив

В Пловдив се проведе пленер по дърворезба с участието на силистренката Виктория Денева, която разказва за проявата: „В рамките на четири дена имахме за задача да изработим пано на тема „Пловдив“. В надпреварата взеха участие 7 души от Пловдив, Трявна, Троян, Плевен, Враца и аз от Силистра. 

Първо място спечели творбата на колегата Емил Темелков от Пловдив. Всички колеги вложиха голямо усилие и дадоха най-доброто от себе си. Творбите на отделните автори бяха съвсем различни и носеха духа на школата, в която са се учили, за да станат майстори.
        
       Пролетният панаир на занаятите се проведе от 19 април до 24 април в града под тепетата на територията на бившата така нар. Узун чаршия, организиран от община Пловдив, ОП „Туризъм”, Регионална Занаятчийска Камара Пловдив и Регионален етнографски музей Пловдив.
       В панаира се  включиха близо 90 майстори – занаятчии, представящи над 25 занаята, вкл. дърворезба. Гости на панаира бяха и представители от младата смяна на нашите майстори дърворезбари, децата от Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“ Пловдив: Тихомир Станев, Димитър Теофилов, Георги Кумчев и Виктор Христев. С изделията от надпреварата ще бъде направена изложба в Галерия „ЗАНАЯТИ”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар