сряда, 6 април 2016 г.

Екип от ПГС „Пеньо Пенев“ участва в нова международна среща по европроект

В град Тулуза бе проведена втората международна среща по европейски проект по програмата „Еразъм +“ на тема „Операция – Смятане в град Графовил“. В него се включиха всички партньори по проекта, сред които е екип от Професионална гимназия по строителство „Пеньо Пенев“ от град Силистра с ръководител Миролюба Стоянова и сътрудник Ангелина Константинова, редом с колегите им от Люксембург, Франция, Германия и Белгия.

„Повод за срещата бе отчитане на напредъка на работата по проекта, споделяне на срещнати трудности и коментари с предложения по тях“, каза след завръщането от Франция ръководителят на проекта М. Стоянова. Обсъдена е още референтната рамка с цел, отнасяща се до разсъждения, оценка и резултати на ситуации по епизодите от педагогическия инструмент, който е в основата на проекта.

В работни групи участниците в срещата са разгледали примерен епизод и са свързали всяко упражнение с целите на референтната рамка, вкл. с цел мултимедийното му адаптиране. Направена е демонстрация на софтуера за превръщане на текст в звуков файл за евентуални проблеми с аудиозаписите, използвани в педагогическия инструмент.

В края на форума е направена оценка на работните дейности на българския партньор, като общото впечатление е, че екипът се справя в срок и дейностите се изпълняват според предварителния план на проекта. За продукта на софтуера заинтересованите страни могат да научат повече на сайта www.euro-cordiale.lu.

Следващата работна среща е през м. октомври в Берлин, Германия, а самият проект трябва да завърши през м. август 2018 г., чиято обща продължителност е 36 месеца, считано от м. септември 2015 година, когато бе сложено неговото начало.

Няма коментари:

Публикуване на коментар