сряда, 13 април 2016 г.

В Силистра филателията уважи годишнината от първия полет на човек в Космоса

В една от залите на Общински съвет Силистра, представен от заместник председателя Константин Стоилов, бе открита 23-та Филателна изложба на Филателно дружество „Димитър Дончев“ Силистра. Тя е посветена на 55-ата година на излитането на човек в Космоса. 

Чрез нея в рамките на една седмица посетителите могат да видят колекции от марки, снимки и други материали, отразяващи подвига на първия космонавт Юрий Гагарин, впоследствие посетил 30 страни, за да получи поздравления за своя и на човечеството успех.

Както и полетите на космонавтите след него, включително на българския ни представител – Георги Иванов, прекарал повече от един ден в необятното небесно пространство заедно с командира на „своя“ кораб Николай Рукавишников.

Истински лични автографи на двамата са сред най-ценните експонати в изложбата, в която изложителите са Любомир Игнатов и Нейчо Савчев от Оряхово, Димитър Тонев от Хасково, Десислав Михайлов и ФД от Плевен, Румен Петров от Златия, НЧ „Д. Данаилов“ – Чирпан. От Силистра – Румяна Петрова, Руфи Мустафа, Христо Христов, Добромир Христов, Тодорка Михайлова, Йордан Мезев и др.

За своята 70-а годишнина филателистката Славка Томова бе поздравена от секретаря на ФД „Д. Дончев“ Христо Христов, а поздравления до участниците имаше от областния управител Стоян Бонев, от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, от председателя на Общинския съвет д-р Мария Димитрова, от представителите на Федерацията за приятелство с Русия и народите на ОНД – Лидия Димитрова, и Движение „Русофили“ – Нина Димитрова. 

По традиция специален плик с пощенски плик ще напомня за изложбата „55 години от полета на човек в Космоса - Силистра 2016“, която е на разположение на силистренци от 12 до 19 април в Общински съвет Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар