сряда, 27 април 2016 г.

Балет „Лиденс” с награди от конкурси в две балкански столици

Лиденс Силистра

Тазгодишният 23 април ще остане успешен и незабравим за момичетата от балет „Лиденс” с ръководител Лидия Маркарян при Народно читалище „Доростол“, след като танцуваха успешно на престижни международни фестивали и състезания в две балкански столици – София и Атина.

Лидия Маркарян и Никол Радева
Никол Радева взе участие в международното състезание – Втора танцова купа на Средиземноморието в Гърция – Атина заедно с танцьори от Македония, Гърция и България. Тя се завърна с два златни медала от солови изпълнения в стиловете „акробатик“ и „шоу денс“, както и с бронзов в „шоу денс“. Квалитетно   жури от България, Италия, Кипър, Македония и Гърция е оценявало танцьорите. Прекрасните изпълнения на Никол предизвикаха бурните аплодисменти на публиката в закрития стадион „Одисеас Пападопулос“. Състезанието се организира под егидата на Световната танцова асоциация IDO. 

На състезание в София възпитаничките на читалищния състав имат награди за всички танци, с които са участвали – заслужени купа, диплом и първо място в раздел „характерни танци, категория 13-18 г.“; купа, диплом и второ място в раздел „танцово шоу, категория 13-18 г.“; сребърен медал, диплом и второ място в „категория хип-хоп и стрийт денс, категория 13-18 г.“ – Сияна Петрова; бронзов медал, диплом и трето място, в категория „.характерни танци – 13-18 г. – Десислава Петрова“. Поздравления за момичетата – Анита Тодорова, Десислава Петрова, Женя Крумова, Йоана Ченева, Петя Пенева, Сияна Петрова.

2 коментара: