вторник, 19 април 2016 г.

Близо 600 самодейци в IV-я фолклорен събор на ГЕРБ Старейшини за пенсионерски клубове от Крайдунавска Добруджа



Източник: ГЕРБ СТАРЕЙШИНИ.

Близо 600 самодейци от Крайдунавска Добруджа дойдоха в Силистра на организирания от Старейшини ГЕРБ Четвърти фолклорен събор - надпяване на пенсионерските клубове и др. културни средища, проведен на 16 април 2016 г.  на сцената на Драматичен театър в Силистра. В него се включиха 36 фолклорни колектива на клубовете на хората от „третата възраст“ от област Силистра. Община Силистра бе представена от 26 от тях, община Алфатар – 4 клуба, община Дулово – 3, община Тутракан – 2 клуба, община Главиница – 1.
Самодейците бяха представители не само на пенсионерски организационни структури, но и на читалищата.  Областният управител Стоян Бонев, областният координатор на ПП ГЕРБ-Силистра Тодор Тодоров, народният представител от ГЕРБ Алтимир Адамов, председателят на Общински съвет Силистра – д-р Мария Димитрова и зам.-кметът по хуманитарните дейности Денка Михайлова приветстваха участниците във фестивала, открит от председателя на Старейшини ГЕРБ-Силистра Иван Иванов.
Тричленно жури с председател Красимир Масурски и членове Иван Гоцев и Марияна Белева оценяваха изпълнителите и присъдиха следните награди: I-во  място – златен медал, грамота и парична награда в размер на 150 лв. спечели Клуб на инвалида и пенсионера в село Айдемир – „Кв. Деленки“; II-ро място – сребърен медал, грамота и парична награда в размер на 130 лв. – за Клуб на инвалида и пенсионера „Васила Вълчева“от село Калипетрово; III-то място – бронзов медал, грамота и парична награда в размер на 110 лв. – Клуб на инвалида и пенсионера от село село Алеково, община Алфатар.

Първа поощрителна награда, грамота и парична награда от 90 лв.  – за Клуб на инвалида и пенсионера в село Главан, втора поощрителна награда, грамота и парична награда от 70 лв. спечели – за Клуб на инвалида и пенсионера „Георги Жеков“ – село Айдемир. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар