събота, 9 април 2016 г.

Пореден университет в Силистра на сгледа с школски директори

Ректорът на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" проф. д-р Христо Бонджолов е представител на трето поред висше учебно заведение в България, идващ през Силистра за специална пресконференция и за среща с директори на училища от региона в името на успешна бъдеща кандидат-студентска кампания. 

Срещата с него е на 11 април - понеделник, от 13,30 ч. в залата на кмета на община Силистра, с чието любезно домакинство тя се осъществява. Темата: акценти, новости, възможности, изпити, въпроси и др.

Преди по-малко от месец в аулата на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" близо 50 зрелостници и кандидат-зрелостници от Силистра, Тутракан, Дулово и Главиница, организирани от РИО на МОН и общинския образователен отдел в областния град, проведоха своята десета литературна конференция.

Тя е факт благодарение на нашия съгражданин проф. д-р Радослав Радев и с домакинството на филологическия факултет на учебното заведение в старопрестолнината. С оценките си върху есетата 16 млади добруджанци получиха право да се запишат без изпити за студенти във всички специалности без "Право".

Наскоро ръководството на Русенски университет "Ангел Кънчев" бе в Силистра, за да проведе в залата на Областна администрация подобен форум, а още по-рано своите "отворени дни" проведе и екип на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", вкл. и среща с възпитаници на университета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар