петък, 15 април 2016 г.

В Силистра отново припяваме на руски "Нека винаги да има слънце..."

„Пусть всегда будет солнце” 
Трети Национален фестивал 
на руската поезия, песен и танц – областен етап


За трети пореден път се организира Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”. Той е дело на Национално Движение Русофили и на Министерство на образованието и науката. В Крайдунавска Добруджа и със съдействието на на община Силистра. 

Целите на фестивала: популяризиране на руската поезия, песен и танц; приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура; Създаване на интерес към изучаване на руския език.

Със заповед на Министерство на образованието и науката, фестивалът е включен в националния календар за извънучилищни дейности за учебната 2015–2016 г., направление „Изкуство”, като изява с национално значение.

Участие във фестивала ще вземат деца в предучилищна възраст и ученици от първи до дванадесети клас - общо 150 души от Силистра, Тутракан, Дулово и Алфатар. Те ще изпълняват руски репертоар в оригинал.

Фестивалът има конкурсен характер. Всички изпълнители и ръководители ще получат Похвален лист за успешно участие на Областния етап. Класираните в съответните възрастови групи - за тях има награда "Грамота", ще продължат да се състезават на зонално ниво.

Организаторите канят всички, които обичат руските песни, танци и поезия, да подкрепят с присъствие и аплодисменти участниците във фестивала. Пожелаваме на всички силистренци и гости на нашия град приятни минути с руската поезия, песен и танц!

Фестивалът е на на 16 април /събота/ 2016 г. от 10 часа в салона на Община Силистра. Той ще прелее - ориентировъчно преди 14 часа в същата зала, в концерта по националната инициативата "България пее" по повод 90 години от създаването на Български хоров съюз, с участието на Смесен хор "Седянка", група "Чар" и др. състави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар