петък, 28 август 2015 г.

Месец след ГЕРБ и БСП обяви кандидатите за "Местни избори" в област Силистра

       http://www.silistra-sega.eu/
На снимката: Надежда Бобчева,
Станислав Стойков
и Георги Кирилов
    Станислав Стойков, роден през 1972 г., се казва кандидатът на БСП за кмет на община Силистра. Кандидатурата му бе представена днес пред журналисти. Била е гласувана единодушно на провела се снощи общинска конференция на социалистите. Стойков е на 43 години. Женен, с две деца – близнаци. Завършил е Университета за национално и световно стопанство в София (магистър по икономика). Работил е в банковия сектор – бил е кредитен инспектор и директор на банков клон. Три години е работил в държавната администрация като експерт и главен счетоводител в регионалната структура на Фонд „Земеделие“ в Силистра, има стаж и като финансов контрольор в ТП на НОИ.  В момента е управител на фирма, която се занимава със земеделие. Председател на НЧ "Иван Богоров“ - с. Богорово, община Силистра.
      Председателят на БСП в Силистра Георги Кирилов заяви на пресконференцията: "Причината БСП да стигне до този избор е това, че той е ново лице на политическия хоризонт – лъчезарен и с добра професионална кариера". До конференцията снощи са извървели пътя според партийни устав. От май месец до сега са водили разговори с представители на всички политически сили – без ГЕРБ и РБ, за кандидати и приоритети. Не са постигнали консенсус за единна кандидатура, която да ги обедини. След като всички парламентарно представени партии ще вдигнат свои кандидати, логично е това да направим и ние, заяви Кирилов.
       Самият Станислав Стойков заяви, че е уверен в победата си. Приел е предложението на БСП, защото знае, че може да промени много неща. Член е на партията от 2012 г. Основните проблеми, които извежда на първо място са безработицата, бездомните кучета и развитието на културата и спорта в града. Твърди, че покрай семейния бизнес познава болежките на обикновените хора.
      След проведените в последните няколко месеца анкети със силистренци, част от проекта ИМАМИДЕЯСИЛИСТРА, са събрани мненията на над 800 души. Всички те поставят корупцията и бюрокрацията в адмиинстрацията на първо място.
             Освен за община Силистра БСП издига кандидати и в селата Ветрен в лицето на Иванка Славова, на Сребърна - Веселин Стойчев на Айдемир Никола Караколев, на Срацимир - Георги Костадинов, на Бабук - Лазар Богданов и на Професор Иширково  - Стойчо Нечев. В листата за общински съветници има шестима от т.нар. гражданска квота (места 5, 9, 13, 19, 23 и 28); 17 са жени, а 7 са младежи до 35-годишна възраст. 
        В първата десетка са Георги Кирилов, Станислав Стойков, Надежда Бобчева, Боян Димов, д-р Мирослав Карагеоргиев, Виктор Цветанов, доц. д-р Теменужка Богданова, Димитър Генов, д-р Радостин Атанасов и Галина Павлова. От гражданската квота са пето, девето, тринадесето, деветнадесето, двадесет и трето и двадесет и осмо място. От БСП заявиха, че ще стимулират избирателите да използват правото си на префернециален вот. В предизборната си програма залагат на конкретни ангажименти.
       Каква е обстановката в общините: в Кайнарджа БСП няма да издига кандидат за кмет и ще работи само за листата общински съветници и кандидатите за кметове по селата. В Главиница и Дулово залагат на партийните си ледире, съответно Данка Милчева и Маргарита Георгиева, в Ситово на сегашния кмет - Николай Неделчев. В Алфатар се очаква да бъде издигната кандидатурата на Нели Маринова, съобщи Светлана Великова, областен координатор на БСП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар