сряда, 19 август 2015 г.

Посолството на РФ в София с конкурс за кратък разказ или есе за Втората световна война

Допълнителна информация  на телефон
(02) 963 09 12 или на посочения имейл
          „По повод 70-годишния юбилей от победата във Великата Отечествена война (1941-1945) е важно да си припомним случилото се и да си направим правилните изводи. Нека да отдадем почит на нашите бащи и дядовци, участвали в освобождението на Европа“, се казва съобщението на посолството.
          Посолството на Русия в България обявява конкурс за кратък разказ или есе на тема “Семейните истории, посветени на участието на вашите родители и близки роднини във Великата Отечествена война и нареждане на следвоенния живот”. В конкурса могат да участват всички, независимо от възрастта или гражданството.
         „Много често разкази на по-старото поколение за тежките дни се предават на децата от уста на уста. За мнозина руски и български семейства тези спомени са станали ценни реликви. Сигурни сме, че между нашите читатели има немалко от тези, които биха искали да ги споделят“, поясняват организаторите
        Посолството ще приема творбите на руски или български език, с обем до 2000 знака, изпратени преди 4 септември 2015 година (включително) на адрес info@russia.bg, а в поле „Относно“ на имейла напишете - За конкурса. В писмото трябва да посочите вашето име и фамилия, също така и телефон за контакти.
       Резултатите ще бъдат обявени на 7 септември 2015 година. Най-хубавите материали ще бъдат публикувани на страницата на Посолството във Фейсбук както и в медите партньори на Посолството. Победителите ще получат подаръци за спомен и билети за концерта на Академичния ансамбъл за песни и танци на Руската Армия “А.В.Александров“ в София на 9 септември 2015 година.       

Няма коментари:

Публикуване на коментар