сряда, 5 август 2015 г.

Тримаран на педали потегли от Видин до Силистра

http://bnr.bg/

 / 169 преглеждания
Автор: 

Снимка: Ваня Минева

Плавателен съд, задвижван от тягата на двойка велосипед, е изобретил пенсионираният машинен инженер от София Павел ГригоровСъоръжението бе пуснато на вода в река Дунав при Видин

"Тримаранът е преминал предварителни тестове и би трябвало да издържи пътуването", коментира Павел Григоров, който на визитката си се е самоопределил така: свободна личност. А като лично лого е изписал фразата "Идеите движат света".

"Това е абсолютен експеримент. Нещата тръгнаха от белия лист. Като конструкция не съм взаимствал от нито едно съществуващо водно превозно средство. Абсолютна иновация, задвижвана с педали. Двамата сме с него- той е велосипедист от най-висока класа", така Павел Григоров представи своя спътник- Димитър Петров.


Тримаран на педали потегли от Видин, Снимка: Ваня Минева
Тримаран на педали потегли от Видин, Снимка: Ваня Минева
"И за мен, макар да имам опит в колоезденето, това е авангарден експеримент", призна Димитър Петров.

Маршрутът е Видин-Силистра и Каварна-Бургас. Тримаранът носи името на двете внучки на Павел Григоров - Елена и Ния, съчетани в поетичното име Еления. И двамата екстремни пътешественици са автори на книги, обичат поезията, търсят самопредизвикателствата и са поклонници на свободата, разбирана във всякакъв смисъл- но най-вече като независимост от ограниченията на условностите, на възрастта, на страха от неуспех. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар