вторник, 11 август 2015 г.

Задава се 19-и пленер край силистренското село Ветрен

Националният пленер „Човек и природа – Ветрен 2015” се провежда за 19-и пореден път със съдействието на общината в Силистра. Тази година участват 10 художници – 6 от Силистра и 4 от София. Творбите от пленера ще бъдат подредени в изложба по време на Дните на Силистра за Кръстовден ден – Празник на града.
Художниците ще създадат своите творби в красивата околност на р. Дунав край село Ветрен от 15 до 21 август. От Силистра в пленера ще участват художниците Коста Дончев, Георги Куртев, Боян Вихренов, Владимир Стефанов и Таня Кулева, а от София - Витали и Вили Халваджиян, Яна Караманджукова и Светлин Демирев. На 21 август във Ветрен посрещат 60-ияат ТИД - най-голямата международна регата по река Дунав.
В рамките на 7 дни творците ще рисуват без предварителен ескиз но теми по избор. Димитър Кулев – председател на силистренскатга Група към СБХ: „Всеки автор сам избира материалите и техниката на рисуване в зависимост от творческите си търсения. По този начин се запазва уникалността на впечатлението от природата и самобитността на творбите на всеки художник”.


Няма коментари:

Публикуване на коментар