сряда, 5 август 2015 г.

Българка и американо-французин най-добри на летния университет в Силистра

        В края на Летния евмропейски университет кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов в своето послание към гостите от десетина страни: „Благодаря за Вашия избор  да посетите Силистра и да се запознаете с един от древните градове по Дунав, който пази историята на стотици поколения. Очакваме Ви отново през 2016 година. Вярвам, че сме Ви спечелили за приятели на нашия град.“
       Тазгодишните отличници в Европейския летен университет в Силистра са Максанс Пютон и Антоанета Янева, които получиха традиционната награда на кмета на община Силистра. Мъжът е студент във Франция - интересува се задълбочено от международните отношения, политическите науки и икономика, и е от френско-американски произход. Антоанета Янева е най-добре представилата се студентка от България. Тя изучава политически науки в град Амен, Франция и е член на МЕНСА (най-голямото, най-старото и най-известното дружество на хора с висок коефициент на интелигентност в света). 

        Сесиите на тазгодишния форум се проведоха в дните от 2 до 5 август с домакинството на Община Силистра. Дискутираните теми дадоха възможност на младите хора да се запознаят задълбочено с функциите на Европейския съюз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар