неделя, 9 юни 2013 г.

Лайън’с клуб: Доброто няма адресна регистрация


Настоящата президентка на клуба Светлана Боева и
нейните предшественици
         Силистренският Лайънс клуб проведе поредния си благотворителен бал в своите 6 години от създаването си. „Имаме 11 прояви за отминаващата „лъвска година”, вкл.  и помощта на 6 абитуриенти от Дом „Димчо Дебелянов”, които изпратихме на бал”, заяви Светлана Боева, президент на клуба от миналата година насам. Боева раздаде 10 екслибриса на заслужили гости. Те са дело на Христо Керин, един от най-големите майстори на екслибриса в България, който има 23 самостоятелни изложби в страната и чужбина и е с много номинации и първи награди в конкурси, вкл. първа награда за най-добра миниграфика в Китай.
Преди 6 години бе чартиран
Лайн'с клуб - Силистра
Специална награда и за гостенката Йорданка Христова
За изминалите години клубът е вложил над 100 000 лева в талантите на Силистра. „На практика Ротари клуб – Силистра и Лайънс клуб – Силистра са най-големите инвеститори в хуманитарната сфера в крайдунавския град от името на неправителствения сектор”, каза в поздрава си Йордан Георгиев, секретар на ротарианския клуб. Лайънси от Търговище и Добрич бяха гости по традиция на благотворителната проява. Бизнесдамата Марияна Явашева и юристът Николай Николов са най-новите членове на „лъвския клуб”. 

Мариана Върбанова даде най-много в наддаване за ветрило с подписа на специалния гост на вечерта – шармантната певица Йорданка Христова, за което се събраха близо 500 лева. Тя изпълни едни от най-популярните си песни, вкл. и емблематичната „Аз съм част от вечността”. Да припомним, че паст-президентът на клуба д-р Венцислав Стоев, който е и регионален координатор, наскоро стана носител на международна награда за добротворство в рамките на Лайънс Интернешинъл, единствена по рода си у нас. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар