неделя, 23 юни 2013 г.

Назаем от Кворум Силистра: Алфатар с 30-метров свински шиш

30-метров свински шиш опекоха в Алфатар, Силистренско. Жителите на градчето обясниха, това е техният начин да се включат в масовото недоволство в страната, съобщи БНТ. 
Освен нетрадиционната форма на протест инициаторът, 38-годишният Николай Колев, ще кандидатства с гигантския шиш за книгата на рекордите Гинес. За шиша рекордьор Николай Колев е използвал 60 кг свинско месо и 40 кг зеленчуци. В приготвянето на печеното лакомство са участвали повече от 20 деца и младежи от алфатарския квартал Попово. Местните казват, че дори и да тръгнат на протест, Алфатар е далече от София и никой няма да ги чуе, затова ще хапнат от вкусните мръвки напук на политиците и техния инат.
"Въобще не виждат житието и битието на обикновения човек. Дано нашите управляващи да се осъзнаят, вече 23 години ни писна и дето се вика напук ще го изядем на всички управляващи", казва Николай Колев. "Да вземат по една мотика, че да видят откъде се изкарва хляба", допълва Вълка Костова. Селата опустяха, младите стоят без работа, няма пазар за стоката на дребните производители, а политиците се карат, вместо да запретнат ръкави и да работят за народа, казват алфатарци.
"Агнетата стоят непродадени, зърното на безценица, предприятията затвориха, месокомбината затвориха - няма къде да си продадем стоката абсолютно нищо", ядосва се Тодор Бонев. Местните са готови да опекат още по-дълъг шиш и да съберат на една маса политици от всички цветове, та дано си стиснат ръцете и държавата да тръгне напред. А междувременно се надяват с шиша-рекордьор Алфатар да влезе в книгата на рекордите Гинес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар