неделя, 30 юни 2013 г.

Антон Кутев пред Агенция КРОСС: До края на юли трябва да върнем швейцарското правило за пенсиите

       В законодателната програма, разчетена до юли са заложени изключително важни решения и ако ГЕРБ са искали, отдавна са имали възможността да ги приемат. Това заяви народният представител от ПГ на КБ Антон Кутев в ефира на БНТ. Той даде пример с промените в Закона за енергетиката, с които “е намален рязко студеният резерв, което означава, че десетки милиони вместо да отиват в големите енергийни компании, ще отиват в цената на тока, за да я дръпнат надолу. Преразпределихме, така че да се купува преимуществено евтината държавна енергия, включително отменихме данък “колиба”, който преди това ГЕРБ бяха въвели. Направихме куп неща, които имат съвсем реални измерения. Това среща съпротива и ние го виждаме.”, каза Кутев.
Депутатът е категоричен, че трябва да се свърши много работа и той го дължи на хората, които са го избрали. “В Силистра има 90% безработица. Богатите хора са тези, които получават по 160 лв пенсия, те издържат цялото село”, каза той и изброи част от мерките, които трябва да бъдат приети до края на юли – пенсионната реформа и швейцарското правило, промени в Закона за заетостта, младежката безработица, спиране на ръста на годините за пенсиониране, закони за намаляване цените на лекарствата. “Това са ключови закони и съм убеден, че никой освен нас не би тръгнал да приема, защото те веднага будят огромната съпротива.”, заяви Кутев.
Ако Пеевски беше издигнат от Бойко Борисов резултатът нямаше да е същият Депутатът от БСП припомни, че от първия ден това правителство е посрещнато с протести, част от тях абсолютно обосновани. “Онази част, която вдигна хората от типа на Пеевски е недопустима, и това попречи на БСП, защото в крайна сметка, целият позитив, който бяхме събрали, беше изяден тотално. Втората част от поуката е това какво се случва в момента.”, подчерта Кутев. Той допълни, че доста е мислил по въпроса защо БСП среща тази съпротива. “Ако Пеевски беше издигнат от Бойко Борисов, защото Борисов през 2001 нямаше по-различно лице от Пеевски през 2013, резултатът нямаше да е същият.”, поясни той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар