неделя, 16 юни 2013 г.

Обръщение към „Випуск 78” на ПГ „Климент Охридски” – Силистра: 35 години по-късно


        Уважаеми г-н директор Стоян Пеев,         драги учители: Стефка Стефанова, Екатерина Ангелова, Николай Манолов, Климент Стефанов, Стоян Калушев, Иванка Тодорова, Ресмие Наимова, Марина Кулева, Тодорка Стоянова, скъпи съвипускници от „А” до „Ж” – 112 души, добре дошли в уречения час отново в ресторант „България”, в новата „България”.  
     Аз съм Йордан от „Ж” – клас и за шести път на среща на випуска ще проявя професионална деформация, за да кажа „А” от азбуката на поредния ни ретро бал.
      35 години не стигат, за да се забравим. И още толкова да минат, би трябвало да се помним. Независимо кой от нас е бил народен представител или министър (по един), общински съветник или зам.-кмет (също по един), директор на дирекция във важна администрация на местно, регионално или държавно ниво, както и шеф на предприятие...
     Кой уважаван лекар или зъболекар, достоен учител, преуспял инженер, банкер, застраховател, бизнесмен, служител, работник, консултант или журналист....Кой в родното си място, в чужд град и в близка или далечна чужбина. Защото ние сме възпитаници на най-старото учебно заведение в Крайдунавска Добруджа, което през 2009 година отбеляза своите 100 години.
Да простим на всички, които за пореден път по някаква причина: човешка суета, финансова нищета или житейска празнота, не са уважили поканата на организаторите в лицето на великолепната дамска седморка -  Величка, Румяна, Веселина, Маргарита, Димитричка, Дорина и Росица – от А до Ж” класове.
Да споменем с добро онези учители и съученици (12 души), които по жестоката воля на съдбата няма как да бъдат тук сред нас, за да участват в поредното тържество на духа. Да чуем словото на директора Пеев и да вдигнем чаши за наздравици в името на общото ни минало, заради настоящия момент и в чест на бъдещите ни срещи. С цветята за учителите изразяваме нашата благодарност, че приеха поканата да бъдат гости на випуска ни, както и уважението ни към техния труд.


Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар