сряда, 12 юни 2013 г.

Учителка от Силистра на обучение в Ню Йорк в началото на новата учебна година


          Учителката по английски език в Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“ Нели Господинова спечели участие в програмата „Младите лидери на България” на фондация „Америка за България“ – компонент „Обучение за обещаващи лидери в образованието”. Тя ще се възползва от привилегията да получи професионално обучение в САЩ. Три седмичният курс ще бъде проведен в Teachers College (Колежът за учители) към Колумбийския университет в гр. Ню Йорк тази есен. Академичната програма ще бъде фокусирана върху запознаване на българските учители с най-новите образователни методи и практики в САЩ и използването на информационните технологиите и интернет за качествена промяна на обучението. 
           Програмата „Младите лидери на България" е изцяло финансирана и разработена от Фондация „Америка за България” и се администрира от Института за международно образование в Ню Йорк. Участниците в програмата бяха избрани чрез много сериозна и взискателна селекция. Конкурсът включваше писмена кандидатура, устно интервю със седем професионалисти в сферата на образованието в България и САЩ, както и тест TOEFL за най-високото ниво на владеене на английски език.
           Жури в състав: Мери Уорд, преподавател в Американския колеж в София; Марияна Генчева, преподавател по английски език; и Стивън Съливън, декан в Американския университет в България оцени всички 72 кандидатури и избра 14 български учители. Всички те ще имат възможността да бъдат „учители в сянка“ и да посещават часове на най-добрите американски преподаватели в най-елитните гимназии в Ню Йорк. 
         На 08.06.2013г. в хотел „Хилтън“ – гр. София одобрените участници присъстваха на среща с миналогодишните участници в програмата и церемонията по тяхното награждаване. Това събитие бе изпълнено с много положителни емоции и радостта, да споделиш с другите наученото и преживяното. Три учителки представиха своя опит в използването на новите технологии и интерактивните методи на обучение в класната стая. Техните разкази за престоя йм в Ню Йорк и промените, които са настъпили в професионалния йм живот бяха истински, вълнуващи и вдъхновяващи за новите обещаващи лидери. Ключовите думи бяха положителна Трансформация, Промяна и Смелостта да бъдеш Новатор.
     Ето какво сподели Нели Господинова с нас: „ Радвам се, че кандидатствах за програмата на фондация “Америка за България“! Преминах през най-голямото изпитание и предизвикателство в професионалния си живот досега. Селекцията бе много сериозна, но всички усилия си струваха. Щастлива съм, че ще бъда обучавана от най-добрите американски специалисти. Това е привилегия и шанс за развитие!“

Няма коментари:

Публикуване на коментар