неделя, 23 юни 2013 г.

Д Е К Л А Р А Ц И Я на Областния съвет на БСП в Силистра


Областният съвет на БСП – Силистра, заявява подкрепа към кабинета „Орешарски”” и предприетите мерки за финансова стабилизация на държавата. Високо оценяваме стъпките направени за първите 14 дни от управлението на правителството, като:

ü    Увеличаване на майчинските на 310 лв.
ü    Увеличаване на еднократната помощ за първокласници на 250лв.
ü    Увеличение на прага за достъп до помощи за отопление.
ü    Отпускане на помощи за отопление със задна дата за хората, които надвишават прага за достъп с до 10лв.
ü    Понижаване на цената на електроенергията с 5% и др.

БСП винаги е заставала зад социалната роля на държавата, отстоявали сме демокрацията и парламентарното управление в България. Вярваме, че това правителство е единствения изход на страната за излизане от кризата. Убедени сме, че диалогът в БСП, диалогът с гражданското общество и легитимните институции е необходимо условие за демократичното развитие на страната. Подкрепяме правото на мнение на всички български граждани, но считаме, че е добре да се даде толеранс на правителството да изпълни поетите ангажименти, за да могат да бъдат реализирани мерките, които ще извадят страната от кризата и България ще се превърне в модерна Европейска държава.
Точно днес и сега не бива да позволяваме разцепление в партията, което би накърнило нейния публичен образ и функции. Всеки опит за дестабилизиране, би подпомогнал завръщането на управлението на ГЕРБ, което веднъж категорично бе отречено от българските граждани, а това би било пагубно за свободата и демокрацията в България.

 ОблС на БСП – Силистра
председател: Вяра Емилова 

1 коментар:

  1. и много други мерки които успяха да изкарат хората да се радват по улиците.

    ОтговорИзтриване