четвъртък, 18 април 2013 г.

От пресцентъра на ДБГ: “Движение България на гражданите” започна кампанията си в Силистра с открити приемни за граждани

            “Движение България на гражданите” е сред първите политически сили, започнали кампанията си в 20-и МИР – Силистра, при това с открита приемна за граждани в центъра на областния град. Приемните ще продължат и в оставащите дни на предизборната надпревара – всеки ден на различно място в Силистра, а отделно „мобилна приемна” ще посети десетки села и градове в областта. 
         „Ще водим позитивна, открита и директна кампания, защото хората имат нужда от интелигентни послания, от компетентност и от реални решения на проблемите си”, заяви пред силистренци и пред медиите Ива Йорданова, водач на листата на “Движение България на гражданите”.    “В следващите 25 дни с екипа ще обиколим 67 населени места в област Силистра, за да дадем възможност на повече хора да участват в откритите ни приемни“, уточни план графика председателят на предизборния щаб Вилиян Илиев. През това време кандидатите ще обсъждат както националната си партийна програма, така и специфични теми за Крайдунавска Добруджа: селското стопанство, използването на река Дунав, поминъкът, субсидиите от ЕС и др. Предизборната си кампания политическа партия „Движение България на гражданите” разбира като поход. „Кампанията ни е от врата на врата; от хората, чрез хората и за хората, за да преодолеем синдрома „манипулация през телевизора и посредством изфабрикувани компромати на страниците на жълтите вестници”, характерни за други политически сили с богато минало и с бедно настояще, както и без ясна представа за бъдещето на България. Предлагаме на хората да изберат интелигентността пред мускулите, моралът пред безочието, нормалността пред простащината ”, каза още Ива Йорданова.    
        Участниците в приемните проявиха интерес към горещите теми на деня, включително и по въпроса за подслушването, за да си припомнят как ГЕРБ даде 100 милиона лева от хазната, за да превърне страната в „Биг брадър”, което е скандал без прецедент в най-новата история на България. „Най-малкото, защото с тези пари Българската академия на науките разполага за цели две години. Стоте милиона лева стигат и за средната пенсия на 369 хиляди пенсионери“, сподели Йорданова. От „Движение България на гражданите” изразяват надежда, че от незаконното и безконтролно използване на СРС по време на мандата на Борисов и Цветанов не са пострадали интересите на приятелски и съюзнически държави, т.е. тези средства не са ползвани по отношение на посолства или при посещения на държавни и правителствени ръководители и делегации.    
     „Преди време Цветанов нарече лекарите лъжци, вчера обвини емигрантите за липсата на пари в България, а самият той мами българския народ по начин, недопустим за досегашен вицепремиер на страна членка на ЕС. Твърдението му, че не е знаел за подслушванията показва абсолютната му неадекватност и некомпетентност“, посочи Ива Йорданова. В заключение тя сподели: „Време е за нови лица, които не са се овъргаляли в мрежите на монополите и мафията, и за които политиката не е просто хоби на комплексирани и скучаещи хора. Участието в политиката е за личности, прочели повече от една книга, владеещи по най-добър начин родния си език, но знаещи и чужди такива, за да могат да бъдат част от глобалния свят, към който принадлежим. За да осигурим на страната управление, произтичащо от политическа воля, отговорност и устойчивост на развитието за повече от един мандат, време е за „България на гражданите”!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар