събота, 27 април 2013 г.

Рапъри заслужиха аплодисменти на бала на „Ротари клуб – Силистра”



Николай Стоянов  - на снимката вляво,
е най-новият и най-млад член на "Ротари клуб - Силистра".
Вдясно е Евгени  Георгиев,
президент 2012-2013 г. на РК - Силистра
Поредния си благотворителен Великденски бал проведе „Ротари клуб – Силистра” в компанията на свои приятели от ротарианския клуб в Кълъраш и с участието на представители на бизнеса в крайдунавския град. Знаково бе отсъiтвието на представители на администрациsта на областно и на общинско нива. В последния момент не се включиха и кандидати за депутати, както и техни застъпници, независимо от предварителните обещания. Единствено Ива Йорданова, водач на листата на Движение „България на гражданите” прие и осъществи поканата на президента на клуба инж. Евгени Георгиев. Местният „Лайънс клуб” бе представен от тазгодишния си президент Светлана Боева, както и от други нейни приятели. Тя спази традицията и връчи благотворителна лепта на лайънсите. От изявата й стана ясно, че „лъвският клуб”, който е „братовчед” на ротарианците, и тази година ще подпомогне абитуриенти от Дома за деца „Димчо Дебелянов”. Става дума за шестима зрелостници, които ще получат костюми за абитуриентските си балове. В полза на децата от дома отиде и печено прасенце, подарък за вечерта от фирма „Оливия”, закупено на търг от фирма „Актуал” и съответно дарено на децата за предстоящите празници.
Паст-президентът Пенчо Ковачев е
неизменният водач на хората
         Седем картини нарисуваха представители на Интеракт клуб – Силистра специално за благотворителния бал, за да ги предоставят за търговете. Най-добра изява имаха младите художници в лицето на Даниела, Наталия, Калоян и Ана-Яна. Те лично представиха картините си пред аудиторията. Две от тях събраха няколкостотин лева, за да влязат в благотворителния режим на ротарианския клуб.
Рапърската група „Бяк стейдж” изтръгна аплодисментите на участниците в бала с проникновеното си изпълнение, едно от заглавията им в техния новозаписан албум. Не е изключено той да бъде представен отново в изява на ротарианците в крайдунавския град. Мелин Реджеб,  носителка на награда от град Тоболск, Русия, също бе част от програмата заедно с Музикална школа „Мегатон” с ръководител Миглена Илиева.
За пръв път в изява на РК - Силистра
бе предложено и рапиране от страна на гост изпълнител
         В навечерието на своя бал членовете на клуба проведоха и екоакция в района на парка между железопътната гара и автогарата, към който са поели шефство от 3 години насам. Там предстоят още облагородителни мероприятия. В ход е и подготовката на още проекти в полза на обществото. Общо 15 са проведените от 2005 година насам коледни и великденски благотворителни прояви на „Ротари клуб – Силистра” в 11-годишната му история. Над 80 000 лева са били заделени за повече от 20 адреса с най-различна насоченост, но най-често в социалното дело, в сферата на културата, образованието, спорта и екологията. Следващата голяма и вече традиционна лятна изява на ротарианците е в края на м. юни в навечерието на Международния ден на река Дунав и става дума за четвъртия Ротариански пикник, единствен по рода си в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар