събота, 20 април 2013 г.

„Да изчистим България за един ден“



          Община Силистра активно се включва в кампанията „Да изчистим България за един ден“. Кампанията стартира с откриването на детската площадка, намираща се на ул. „Петър Мутафчиев“ (срещу РЗИ). Тя е съвместна инициатива на ЕКОПАК и община Силистра и честта да я открият бе предоставена на кмета д-р Юлиян Найденов и г-н Тодор Бургуджиев – изпълнителен директор на ЕКОПАК България. Към момента в инициативата са се включили над 2 000 доброволци, в това число представители на общинска администрация, държавни институции, неправителствени организации, училища, детски градини, представители на местни клонове на банки и неформални организации почистват замърсени площи на територията на общината. Кметствата на територията на общината също участват в кампанията, като общия брой на включилите се наброява около 750 души. 
        Сметоизвозващите фирми на град Силистра продължават дейностите по събирането и извозването на отпадъците в подкрепа на доброволците включили се в кампанията. Денят ще продължи с още много вълнуващи емоции с празничната програма на площад „свобода“, която ще стартира в 16:30 часа. Очакват ни много песни, танци и игри със специалните гости от „Гласът на България“ и сериала „Къде е Маги?“.
      Ротари клуб - Силистра продължи грижата си за парка между ОМВ и автогарата. Членове на клуба, сред които настоящи и бивши президенти, както и представители на интеракт клуба се включиха в почистването на парка и в окопаването на дръвчетата. Както и в боядисването на пейка с навес, обшарена със свастики. За пореден път ротарианците доказаха, че са привързани към парка, в който за садили над 30 дървета и борчета . Осъществили са и проект с две алеи. 










Няма коментари:

Публикуване на коментар