сряда, 17 април 2013 г.

В Миндя ще има театър, в Силистра - само сграда за позорище


           Интересна новина научаваме от сайта на "24 часа онлайн", а именно: "Великотърновското село Миндя ще си има театър в скоро време. Културната институция ще е в сградата на бившето помощно училище в селото. В сградата, която в момента не се използва, има предвидена театрална зала. Имотът на помощното училище в с. Миндя с площ 4 680 кв. м днес ще бъде прехвърлен от правителството на община Велико Търново. Двуетажната сграда на помощното училище пък е с площ 690 кв. м. Местната власт във Велико Търново има намерение да ремонтира сградата на училището по европроект и да го превърне в театър." 
На рок концерт в Миндя
           Браво, браво, най-после! И в селото на Евгений Дайнов ще се пръкне позорище за чудо и приказ. На територията на 4 дка имот. Не може да бъде! Остава и актьори да се намерят...Що пък да не поканят тези 72 000 кандидати за депутати, дето ще се научат да "играят" в безкрайната си шетня по градища, селца и паланки. А в Силистра нека да си пада сградата на театъра, градена преди 40 години. Защото имахме си театър, че и голяма трупа, но си останахме без него. Ей тъй, на нечий пук. Сега - ще имаме, ама...някой ден. Всичко започна от мерака висшистите театрали да се отделят от тези, дето са по някогашния чл. 9 назначени, демек среднисти били. В Холивуд (казват) само "академици"

играят в киното и в театъра също. Някои май нямат и средно школо, но имат талант, име, добри мениджъри и психоаналитици.
          Та за Миндя ми е думата . И за театъра, който ще се открива там в селското читалище. Колко му е? Тръгваш за Куршумските водопади и се отбиваш в Миндя да кажеш "Добър ден" на миндевци. Дойдох, значи, да видя що е то театър и дали има почва у нас. Защото у нас вече няма. 
           Пазаем от Фейсбук:  Krasi TodorovDancho, boli me, che silistrenci sa ograbeni i ostaveni bez teat1r... na vremeto, kogato maika mi i bashta mi idvaha ot Tolbuhin da me gledat bqha ocharovani ot kulturata na publikata... Spodelih go tova s togavasniq doktor...na Teat1ra, a toi mi odgovori prostichko...: " Krasi, kogato na vremeto Dobrich t1neshe v slama, horata ot tam s karucite idvaha v Silistra da gledat Opera"...Koi IDIOT reshi, che trqbva da se zatvori teat1ra v edin ot nai starite i teatralni gradove v stranata... ko imah i nai-malkata v1zmojnost bih se v1rnal za da v1rna onova, koeto be otneto po nai dushmanskiq nachin..."
            Без коментар

Няма коментари:

Публикуване на коментар