вторник, 30 април 2013 г.

Кандидатите на БСП с над 100 срещи и с поредна благотворителна лепта


                 В рамките на няколко дни кандидатите на БСП и Коалиция за България проведоха различни благотворителни инициативи, свързани с различни структури на обществото. Едната част от тях са насочени към абитуриенти от социално слаби семейства, вкл. от Дома за деца “Димчо Дебелянов”. “Целта е с подпомагането на 6-ма от домуващите, както и на други трима техни връстници, от различни училища в Силистра, да се даде шанс на бедни деца да почувстват най-тържествения си ден навярно с другите”, заяви Вяра Емилова, председател на Областния съвет на БСП и кандидат за народен представител от Коалиция за България.
      В края на седмицата отново социалистите провокираха читалището в село Брадвари да проведе турнир по шахмат, който подпомогнаха. Включително и с участие на свой представител: Надежда Бобчева, кандидат за народен представител се включи в турнира с демонстрационна игра срещу ръководителя на шах клуба Нурай Тефик, завършил реми. «Шахматът е сред любимите спортове в Брадвари, макар 1-2 пъти в годината да се провеждат състезания за състезатели от 17 до над 80 години», заяви г-н Тефик. Още един жест се реализира в момента с участието на БСП отново на областно ниво. Дарител от средите на партията закупи 35 екземпляра от книгата “Ракурси” на журналиста Йордан Георгиев, за да ги раздаде на библиотеки в областта. Чрез нея читателите им ще се запознаят с десетки факти, събития и личности, оставили диря в историята на всяка една от общините в Крайдунавска Добруджа.
      След проведените над 100 срещи с избиратели от населени места, градски квартали и с представители на организации от най-различен тип, кандидатите на БСП продължават своя делови предизборен маратон. От предварителната програма на Областния щаб личи, че предстоят срещи в селата Старо село (30 април от 19 ч.) и в Межден (2 май от 18,30 ч.).
            Известно е също, че на 10 май в Силистра ще гостува за публична среща Пламен Орешарски, водач на листата на КБ във Варна, номиниран за министър-председател. Тя ще се проведе в хотел „Дръстър” от 11 до 14 часа.Преди това на 2 май от 10 часа на лятната естрада в Дунавския парк в Силистра е надпяването „Добруджа пее”, а на 5 май от 10,30 ч. на центъра на Силистра е проявата „Великденско надборване”. Закриване на кампанията ще има на 7 май от 18,30 ч. в Дулово, на 8 май по същото време в Тутракан и на 9 май е шествието концерт в Силистра, чието начало е от 19 ч. на пл. „Свобода”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар