понеделник, 15 април 2013 г.

Почна се с партийните рейдове - кой с водосвет, друг с пожелание за късмет, трети с обещания, сладки като мед





        Почна се с партийните рейдове. Която партия както го разбира или каквито са й традициите. Някои от тях са нови и прилагат по-малко познати "хватки". В Силистра първо ЛИДЕР се изяви с водосвет и публична изява пред бившия винпром, за да ни каже: "15 предприятия са затворени в Силистренско", имаме намерения да дадем рестарт на нови заводи. В оборот е предизборният плакат на водача на листата Даниела Георгиева, строителен предприемач от областния град. Пред офиса на БСП в Силистра вече е паркиран т.нар. "бял лебед" на Коалиция за България. Той навява спомен от предишните парламентарни избори, когато микробус с интересни надписи интригуваше електората. И сега надписите са прелюбопитни, например "За късмет избери №5". В интернет кацнаха и ликовете на кандидатите (примерно на областната партийна лидерка Вяра Емилова), гарнирани с вездесъщата "петица", какъвто е номерът на "БСП и компания" в интегралната бюлетина. ГЕРБ тръгна в кампанията също с водосвет, но в православния храм, а преди това и с пресконференция за представяне на част от листата, съставена предимно от партийци от почти всички общини. 

В. Емилова, КБ
         В ДПС началото бе най-нетрадиционно, ако може да се каже, че стартът е необикновен: в нощта срещу 13 април два камъка "влязоха" неканени през стъклата в клуба на партията на ул. "Симеон Велики". Чудесно: повод за една бърза пресконференцийка. Къде е тя още? Засега сме в първия делник от 4-те седмици, отредени за предизборна надпревара. 
             
И. Йорданова, ДБГ
Иначе оттук - оттам става известно, че се канят да намерят пътя към "най-северния север" номинираният за бъдещ премиер Пламен Орешарски, водач на листа във Варна на Коалиция за България. Експремиерът Иван Костов ще бъде в Силистра на 6 май за малък форум на тема: "Българската икономика - доходи, работа" (б.а.-научаваме го от новия вестник "Силистра ПРЕС"). Веднага след Великден тук ще бъде и лидерката на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева. Сигурни сме, че и други родни лидери ще притичат насам, за да ги видят, дано и те да ни забележат, а ако се втурнат и да обещават блага, няма да им се разсърдим. Макар че "казана дума - хвърлен камък" не е съвсем характерен момент в българския политически живот.
И други атрактивни "изпълнения" са възможни до края на кампанията. ГЕРБ избира "мисис баба и мистър дядо" на поредния фестивал на пенсионерските клубове, по идея на своите "старейшини". БСП мислели за "контра", в която да номинират по свой начин "младеж и девойка"у защото така му приличало на..."столетницата", когато листата и е от най-млади хора (от 23 до 45 г.), вкл. и "23-годишна комунистка".
Интересно нещо са изборите: изненади търчат на всеки ъгъл из меандрите на предизвикателството един вагон кандидати да се впиват в полезрението на цял народ, който на всичко отгоре казва: "Нямаме кого да изберем!" Дали означава това, което повечето си мислим: на среща ни не стоят в стройна редица Командира, Царя, Генерала...
Търси се....негово величество...месията. Да развърже кесията на страхотните обещания, за да се появи на хоризонта като ангел в бяло. За да се затича към него българското избирателно...цялото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар