неделя, 21 април 2013 г.

Българският парламент е дъга от разноцветни политици и в него има място за духовно извисени личности



Даниела Георгиева, водач на листата на ПП ЛИДЕР в 20-и многомандатен избирателен район - Силистра: за себе си, за политиката, за вселенските закони и за бъдещето на България.
Даниела Георгиева в беседа с
 представител на верига магазини "Европа"
* Аз съм една от всички тези българи и силистренци, избрали да останат да работят в страната си и в града си. Приела съм да живея в Силистра като своя мисия, за да приложа способностите си. Дъщеря ми завърши висше образование в друг град, но също се върна тук, където развива свой бизнес, макар и извън конкретната си специалност. От 30 години съм в строителния бранш като проектант и предприемач. Практикувам различни духовни практики, защото се стремя да се изградя като духовна личност. Разбирайки вселенските закони, на нас ни е по-лесно да разбираме събитията около нас и да ги контролираме с участието си в тях. Любимите ми места в Силистра са вечната река Дунав и паркът на Крепостта – най-високото място в района, защото там се усеща българският дух.
* За мен участието в парламентарните избори е предизвикателство. Смятам, че трябва да се участва от името на средната класа и на средния бизнес. За съжаление, през последните 4 години управляващите произведоха само безработица и глад. Преди търсехме работници за строителните си обекти, защото не достигаха, сега повечето фирми нямат работа, дори част от тях фалираха, а други излязоха от регистрация, защото нямат обекти. За последната година населението в България е намаляло с 45 хил. души. Икономиката е в спад от 70%. Толкова е фалитът на фирмите от малкия и средния бизнес. Условията за участие в търговете за обществени поръчки са направени само за големи фирми от София. Нас ни канят за подизпълнители, но не ни плащат. Последният драстичен пример е свързан със санирането на училища и детски градини в Силистра. Главният изпълнител даже не си плати взетите от местни магазини материали. С такъв подход градът влезе в пореден режим на източване.
* Впечатленията от първите ми срещи с избиратели от района. През последните дни имах срещи с различни хора, сред които настоящи студенти и току-що завършили млади специалисти. Някои от тях са се включили в програмата „Ново начало”, но са били измамени. Имах срещи и с пенсионери, които също са разколебани. Последните ми маршрути са в Силистра, Дулово, Кайнарджа, Алфатар, Зафирово, Тутракан, Главиница и Ситово. Хората са наплашени изключително много, особено работещите на общински и държавни служби, зависещи от управляващите. Те дори избягват да участват в подобни срещи. Пенсионерите са манипулирани, вкл. и с предлаганите им пари под различни форми (почерпки, екскурзии, обзавеждане на клубовете им и т.н.). У повечето хора има страх за бъдещето и страх да се общува. Така те не успяват да отприщят енергията си, за да развият себе си и своите способности. Присъствах в Дулово на предизборна среща, на която бяха докарани с автобуси хора от Русе, Търговище, Шумен, за да се демонстрира силно присъствие и мощ. Въпреки страха, е добре българите да проумеят, че трябва непременно да гласуват в изборите, защото само по този начин участват в парламента със своите представители. 
* За парламента като дъга и за листата на ЛИДЕР в Силистра. Така, както Бог е поставил дъгата като репер между себе си и хората, така и различните по цвят политически сили създават парламента, за да взема важните решения. За това обаче трябват компетентни, добронамерени и отговорни народни представители. Нашата листа е от 7 души и от хора между 30 и 50 години, на практика представители на две поколения. Освен мен, това са д-р Филип Йовчев от Силистра, дългогодишен личен лекар и настоящ уролог; Иван Братанов е от Силистра и е от сферата на бизнеса с IT продукти; Жоро Георгиев е местен лидер в Алфатар; Йордан Александров е от Главиница, представител е на бизнеса в сферата на  земеделието, услугите и търговията; Галина Георгиева е нашият социален работник и ни предстоят няколко делови момента в предизборната борба; Пламен Димитров е с бизнес  в сферата на изработката и монтажа на дограми.
Даниела Георгиева  в средата -
на публична среща в Силистра
* Какво предлага ЛИДЕР в област Силистра? Най-важното: ще подпомогнем разработката на няколко местни заводи, за да дадем рестарт на „Меком” с 1 000 работни места и на маслена рафинерия „Галакс ойл” с 40 работни места и др. Ще изградим на инфраструктура за изкупуване на селскостопанска продукция на базата на възстановяването на предишните изкупвателни пунктове по места в региона. Специален акцент е стимулирането на биоземеделието. Ще отворим регионални центрове за информационно покритие на областта относно възможностите на европейската програма за развитие на селските райони. Единствено чрез тези и други прагматични подходи е възможно съживяването на Силистра и превръщането на града в стопански център на Североизтока и Долния Дунав.


Няма коментари:

Публикуване на коментар