понеделник, 12 ноември 2012 г.

Завърши предварителният едночасов курс по дишане, предстои петдневен през декември

           Назаем от Фейсбук от профила на Геомил Георгиев: "Благодаря на всички, които уважиха представянето на курса "Изкуството на Дишането", проведен в неделя в конферентната зала на хотгел "Виена" в Силистра. Залата беше препълнена. Преброих 61 присъстващи :). След презентацията водещата сподели, че за първи път прави представяне пред толкова много хора :). А сме толкова малък град :). Очевидно е, че и курсът ще се състои (от 10 до 15 декември, защото (авно) има желаещи. Благодарим отново !!! За всички, които имат интерес и занимание да се занимават с йога напомням, че тренировките се провеждат всеки вторник и четвъртък от 18,30 часа в залата по джудо в ПрофСъюзите. Заповядайте !!! 
            И още за предварителния курс за...дишането: той бе организиран от Фондация "Изкуството да живееш", представена и в България. Тя провежда различни проекти (образователни и хуманитарни). Изкуството за правилното дишане се състои в майсторлъка "да върнем ума в настоящия момент". Защото обикновено преживяваме нещо негативно от миналото и се страхуваме за нещо за в бъдещето, показва практиката. А дишането е вмръзкаат между дишането и ума. Откъде набавяме енергия, за да се чувстваме добре: от храната, водата, движението, слънцето и медитацията. 20 минути медитация се равняват на 3-4 часа дълбок сън. Какво е медитацията? Именно способността да се отпуснеш. 
                И по-нататък: "Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални". Група дипломирани отдавнасега утвърдени в своите професии студенти се събрализа да посетят бившия си професор от университетаРазговорът скоро се превърнал в низ от оплаквания за стреса на работа и в животаСлед като предложил на гостите си кафепрофесорът влязъл в кухнята и се върнал с голяма кана кафе и множество различни чашиТе били порцелановипластмасовистъкленикристални. Някои изглеждали обикновенидруги скъпитрети изтънчениКазал им да си налеят кафеЩом всички студенти държали по чаша с кафепрофесорът казал: "Ако забелязахтевсички красиви и скъпоизглеждащи чаши бяха взети веднагаа обикновените и евтините останаха непокътнатиДокато продължавате да искате само най-доброто за себе ситова ще бъде източник на стрес и проблемиБъдете сигурниче самата чаша не променя качеството на кафетоВ повечето случаи тя просто го прави по-скъпоа и понякога скрива какво всъщност пиемТовакоето всички искахте, беше кафене чашано всеки от вас съзнателно пожела най-хубавата чашаА после започнахте да оглеждате чашите на останалите..." Да помислим върху товаказано от професора: "Животът е кафетоа работатапарите и социалното положение са чашитеТе са просто инструментикоито удържат и съдържат живота и видът чашакоято имамене определянито променя качеството на живота ниПонякогаконцентрирайки се върху чашатазабравяме да се насладим на кафетоНасладете се на кафето си!" Най-щастливите хора не притежават най-доброто от всичкоТе просто създават най-доброто от товакоето ни заобикаляЧетири са нещатана които следва да обръщаме внимание в живота1. Живей просто2. Обичай щедро3. Желай от сърце4. Говори мило и приятелски. Да се насладим се на кафето си още следващата утрин, независимо в каква чаша го пием и в какво компания!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар