сряда, 7 ноември 2012 г.

Кметът на Силистра награди 5 млади спортиста



Кметът на Община Силистра посрещна младите надежди на спорта от град Силистра. Д-р Юлиян Найденов лично поздрави и връчи грамоти на петимата представители на ОСУ „Дръстър” и на СКЕ „Багаин” с треньор Неделчо Цветков, които се завърнаха от Балканиада по джу-джуцу (файтинг) в румънската столица Букурещ. Там те достойно представиха както нашия град Силистра, така и цялата ни страна. С голяма гордост Рустислав Добрев, Начо Начев, Кристиян Димитров, Юрхан Гюнай и Християн Великов  заеха едно първо, две трети и две седми места. Рустислав Добрев постигна най-големия си успех досега, ставайки балкански шампион при кадетите. Той е деветокласник в Общинското спортно училище „Дръстър”. Начо Начев зае трето място и бронзов медал, трети е и Кристиян Димитров, но при младежите. Двамата са възпитаници на ОСУ „Дръстър”, учат съответно в 10-и и 12-и клас. Юрхан Гюнай е седми в своята категория при кадетите, на същата позиция е и Християн Великов при момчетата.
ЗА ПРЪВ ПЪТ В СИЛИСТРА ТУРНИР ПО ДЖУДО

На 10 ноември 2012 г. в Силистра ще се проведе за пръв път в България, след 20-годишно прекъсване, открит турнир по джудо на спортните училища. Състезанието е включено в календара на Българската федерация по джудо – БФД. Ще участват над 100 състезатели в следните възрастови групи: девойки и юноши – младша възраст, девойки и младежи. Домакин на състезанието е Общинско спортно училище „Дръстър” – Силистра.
Заявки за участие са постъпили от:
  1. Спортно училище „Майор Атанас Узунов” – Русе.
  2. Спортно училище „Димитър Рохов” – Сливен.
  3. Спортен клуб „Академик” – Свищов.
Провеждането на състезанията във всички категории е от 10 до 17 ч.
Официалното откриване на турнира, съгласно наредбата на БФД, е в 11.00. ч., а церемонията по награждаването – в 17.00. ч. Председател на Организационния комитет за провеждане на турнира е Стефан Господинов – народен представител от Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар