вторник, 20 ноември 2012 г.

БСП попита публично ГЕРБ: ГРАДИМ ЛИ СИЛИСТРА?




ДЕКЛАРАЦИЯ
 НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА БСП - СИЛИСТРА
Една година управление на ГЕРБ – 12 въпроса към управляващите

Уважаеми силистренци,

Преди една година по волята на избирателите ПП ГЕРБ и издигнатият от нея кандидат за кмет д-р Юлиян Найденов спечелиха местните избори. Вече една година Община Силистра се управлява от нов екип, който се подкрепя от сформираното управляващо мнозинство. В началото на мандата ние от БСП чрез групата общински съветници ясно заявихме, че ще бъдем опозиция на управляващите – обективна и конструктивна, защитаваща интересите на всички граждани от Община Силистра.
Преди една година настоящите управляващи спечелиха доверието на нашите съграждани с гръмкия лозунг „Градим Силистра”. Сега заявяваме, че тази иначе хубава фраза остана само спомен от предизборните плакати. Една година по-късно гражданите на Силистра имаме много въпроси и тези въпроси звучат тревожно и силно. Една година по-късно ние от Българската социалистическа партия имаме всички основания да питаме, да очакваме отговори и да настояваме за реална политика в интерес на гражданите на Общината. Нямаме съмнение, че много хора вече са забравили предизборната програма на кмета, озаглавена „За по-добър живот”, от чиито страници „извират” чудеса и благини за жителите на Силистра. Сега, правейки равносметка за изминалата година, задаваме на управляващите  12 въпроса, по един за всеки месец от новото управление.
1. Докога кметът на Община Силистра ще ръководи общината без Програма за управление в нарушение на Закона за местното самоуправление и местната администрация? 2. Защо задълженията на Община Силистра са увеличени от 5 милн. лв.на 6,5 милн. лв. само за 6 месеца – от 1.01.2012г. до 30.06.2012 г.? 3. Защо не са освободени от заплащане на такса смет училищата и културните институти в Община Силистра? 4. Кога в Силистра ще се възстанови Драматичен театър”Сава Доброплодни”? 5. Докога бездомните кучета, скитащи на глутници в града, ще тормозят  хората? Кога ще започне да функционира изграденият приют?  6. Съществуват ли за новата власт населени места на общината; там също живеят хора и имат нужда от улично осветление, сметоизвозване, транспорт и др. 7. Как така се случи, че в транспортния конкурс на Общината почти всички линии са спечелени от една фирма, чиито представител е кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ? На същата фирма продължават да се възлагат линии без конкурс. 8. Какво става с предизборните обещания за икономически просперитет на общината? Условия за развитието на малкия и средния бизнес, и  публично-частни партньорства; привличане на държавни и частни инвестиции; контакти със стратегически инвеститори, разработване на стратегия за целево рекламиране на Силистра. 9. Къде са обещаните политики за младите хора? Зони с безжичен интернет, въвеждане на чуждоезиково обучение във всички детски градини, финансирано от Общината, ремонт и рехабилитация на спортната база в училищата. 10. Докога ще пътуваме по пътища с дупки? Очакваме обещания ремонт на пътната инфраструктура - улиците в града, междуселските пътища и уличната мрежа в селата на Общината? 11. Как се оптимизира  структурата на общинската администрация? Смениха формално имената на отдели и дирекции, за да се сменят хората, които ги ръководят. Назначиха се на важни ръководни и експертни длъжности съпруги на общински съветници, приятели, приятелки,  братовчеди и активисти на ГЕРБ. 12. Как се формира управляващото мнозинство в Общинския съвет? Стана безпринципна подмяна на вота на гражданите. Излъгани са избирателите на ВМРО, Атака, Политическо движение „Социалдемократи”. Общинският съвет се превърна в място, където се решават  частни, групови и партийни интереси.
На проведения в София национален протест Силистра
бе представена символично с две представителки на БСП
Уважаеми съграждани,
Днес, една година след началото на мандата на сегашното управление, се върти изтърканата плоча за „тежкото наследство”. Благодарение на това „тежко наследство” Община Силистра изпълнява проекти, финансирани от Европейския съюз за над 6 млн.лв., а наследеният проект за пречиствателна станция е за над 50 млн. лв. Разбира се, ние можем да зададем много повече от 12  въпроса, защото  неизпълнените обещания са много повече от изпълнените. Управлението на ГЕРБ в Община Силистра е една година на нереализирани обещания, една година на себеустройване, високомерие, управленска и административна немощ! Общинският съвет на БСП чрез групата общински съветници ще продължи да бъде коректив на това управление. Ние ще се срещнем с всеки гражданин; ще продължим да питаме кмета за всичко, което ви вълнува, за всичко обещано, но неизпълнено; ще правим своите предложения и ще настояваме управляващите да се съобразяват с тях; ще работим почтено и прозрачно за и в интерес на хората от цялата община Силистра!

20.11.2012г.,                                      Общински съвет на БСП - Силистра





1 коментар: