сряда, 28 ноември 2012 г.

59-годишен футболист е най-възрастният в 24-те отбора в областното първенство по футбол



         Приключи есенният сезон в двете областни аматьорски футболни групи и Областният съвет на БФС в Силистра обяви междинното класиране преди началото на пролетния сезон някъде в началото на м. март 2013 г. Оспорвана е борбата за първото място в Западната група, в която са 12 отбора. На по една точка при мъжете един след друг са три отбора: ФК „П. Хитов” – Тутракан,ФК „Добруджа” – Искра и ФК „Раковски” – Калипетрово. При юношите мл. възраст Калипетрово и Тутракан са в челото, следвани от ФК „Спортист” – Кайнарджа. В Източната група начело е ФК „Победа” – Колобър, следван от ФК „Релакс” – Овен и ФК „Вихър” – Любет. Областният финал е през м. юни сл. г. на ст. „Луи Айер” в Силистра. В него играят победителите в двете групи, а заелите втори места се гласят за участие в борбата за 3-4 място.
         Има още интересни факти, свързани с футболисти и от отбори в областните групи. Например 44-годишният Йордан Димов от Ситово е вкарал 4 гола. За отбелязване – най-възрастният играч в първенствата е 59-годишният Петър Димитров – Героя, който играе в Калипетрово. Временни голмайстори: Четин Тефик от ФК „Чернолик” с 20 гола в източната група и Албенис Хасан от ФК „Айдемир” с 123 гола в западната. При юношите съответно това Сонер Хюсеин от ФК „Дулово” с 30 гола и Нюзджан Рафи от ФК „Спортист” – Кайнаржа с 34 гола.
         „Оценяваме като добро представянето на Любен в първенството и във връзка с грижата за стадиона в Добротица, където отборът играе под ръководството на треньора Еджевит Шабан, който е и кмет на селото”, заяви специално за „Община Ситово” Георги Нарлев, председател на Областния съвет на БФС в Силистра. В любенския отбор при юношите има и деца от село Добротица. В мъжкия отбор на Искра прави впечатление, че всички играчи са местни, за разлика от други отбори, в които играят наемници от съседни обласкти – Добрич, Разград и Шумен. И още един факт: треньор на ситовци е зам.-кметът Драгомир Иванов. И още по-любопитното е, че пом.-треньор на ФК „Силистра 2009”, който играе във „В” Североизточната група, е ситовецът Тодор Костадинов, служител на общината. Земеделски кооперации, земеделски производители и, разбира се, Община Ситово са спонсори на футболните дела в общината.
Интересни имена има в различните отбори в двете областни групи, някои от които са известни на обществеността. Така например някогашните играчи на „Доростол” се изявяват в различни качестна: Ивелин Спасов е треньор на ФК „П. Хитов 2006” – Тутракан, който води в класирането в западната група. Кольо Колев – Джандара е треньор на юношите на Калипетрово. Веселин Калчев е играещ треньор в Кайнарджа.  Пак там се изявява и Димитър Перчемлиев. За Айдемир и Калипетрово съответно ритат Николай Пенев и Даниел Вълчев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар