петък, 24 август 2018 г.

Мач на ветерани припомня старата футболна слава на село Добротица

Мач на ветерани с участие на играчи от близкото минало ще припомни старата футболна слава на ситовското село  Добротица, съобщи кметицата на селото Искра Георгиева. Проявата е на 1 септември - събота, от 14,30 ч. на стадиона в селото. Любопитното е, че от години в Добротица, където има училище, но няма...футболен клуб, съответно отбор - нито при децата, още по-малко при възрастните.

За сметка на това на стадиона играят мачовете в една от двете аматьорски футболни групи в областта състезателите на ФК "Вихър" от съседното село Любен. При това в последните няколко години те са сред най-добрите в Крайдунавска Добруджа. Независимо че така и така нямат стадион, някога разоран за нива, но при сърцат кмет, който е и треньор, успяват да бъдат на нивото на най-добрите, дори сравнени с градове и големи села в област Силистра.

В миналото село Добротица е сред амблематичните в региона, имало е и добър футболен отбор. В селото има църква от края на по-миналия век, в района му се намират и две забележителности - поляна с божур и канара, приличаща в профил на поета революционер Христо Ботев (на снимката).

Няма коментари:

Публикуване на коментар