понеделник, 13 август 2018 г.

Предстои масово преплуване на река Дунав в Силистра


Община Силистра и СНЦ „Дунавски клуб“ организират за и тази година традиционно преплуване на река Дунав. Събитието ще се състои на 18 август от 10 часа в базата на „Дунавски клуб“, намираща се в близост до хотелски комплекс „Дръстър“. Записването за участие ще стане един час преди началото (от 9 часа на 18 август).

Това е надпревара без класиране, провеждана от десетилетия насам за ентусиасти от всички възрасти - мъже, жени и деца. Желаещите да участват задължително преминават медицински преглед и предварителен инструктаж. Всички участници ще получат грамоти и награди, а по традиция ще бъдат отличени най-малкият и най-възрастният преплували река Дунав.

Наскоро и в Тутракан бе проведена подобна проява, но със състезателен характер - участва скромен брой желаещи - 7, трима от които от едно семейство - Кирови - баща и двама синове, като по-големият от тях стана победител. За сравнение - в Силистра по традиция се включват до десет пъти повече участници. В Свищов преплуването на река Дунав бе за 61-и път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар