четвъртък, 2 август 2018 г.

Кметът на Силистра награди баскетболист силистренец родом


Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов се срещна с баскетболиста национал Станимир Маринов (7.09.1991 г., 193 см), за да го награди с плакет на Община Силистра, поздравителен адрес и с бутилка вино - тамянка с марка Сребърна" от Бутикова изба Кайнарджа

В срещата участва Светлана Тодорова - преподавател в УСШ при ОДК Силистра и треньор в БК "Доростол", чийто възпитаник е спортистът, на когото кариерата му от тази есен продължава в Република Румъния, където ще играе за отбора на Клуж-Напока - "столица" на област Трансилвания.


Роденият в началото на 90-те години наминалия век най-успял силистренски баскетболист, бивш играч на отбори от България - Силистра (Доростол) - до 2011 г., София (Левски Лукойл) - републикански шампион 2018 г. Варна (Черно море Евроинс) - носител на купата на България 2015 г., и Ботевград (Балкан), Украйна (Черкаски Мавпи) и Косово (Сигал, Прищина) - републикански шампион и носител на купата на страната за 2016 г., е носител на наградата „Най-добър баскетболист на България за 2017 г." според анкета, проведена сред треньорите и капитаните на отборите в Националната баскетболна лига при мъжете и жените, а също така и сред журналисти, отразяващи този спорт в медиите. 


За спортните успехи на силистренските спортисти, вълненията около проявите и състезанията на цялата общественост говори д-р Найденов, подчертавайки, че след осигуреното целево държавно финансиране за ремонта на спортна зала "Дръстър" известна като Манежа, децата на града ще имат една модерна и удобна зала за спорт. По неофициална информация пликовете с офертите в дългоочакваната - повече от 6 месеца, обществена поръчка са отворени - имало е 4 фирми кандидатки да изпълнят ремонта, който е за 1 млн. лв с ДДС, и една от тях е победител.

Очаква се до дни да започнат дейности по обновяване и разширяването на единствената зала за баскетбол, до 1964 г. обект от тогавашния военен гарнизон. По думите на г-жа Тодорова, в чиито ръце са всички играещи момчета баскетболисти от 8 до 18 г., на територията на Силистра 130 деца тренират баскетбол. Тя благодари на силистренската фирма "Елика- елеватор" за финансирането през последната година на БК "Доростол" с президент Лъчезар Тодоров.

BGBASKET: Станимир Маринов и неговият Клуж ще участват в квалификациите за ФИБА Къп. Тимът е сред поставените отбори, директно започващи квалификациите от втория кръг. Румънският отбор с българско участие ще се изправи в директен сблъсък за влизане в груповата фаза срещу победителя от двойка номер три от първия кръг между израелския Ирони Нес Циона и шведския Сьодертале Кингс. Отборът на Клуж завърши редовния сезон в Румъния на второ място, а след това отстъпи в полуфиналите на Стяуа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар