понеделник, 20 август 2018 г.

Силистренската болница представи проблеми пред местните и държавните власти

В Общински съвет Силистра бе проведена работна среща с участието на представители на ръководството и на лекарското съсловие в МБАЛ Силистра АД, както и на общински съветници от местния законодателен орган. Срещата бе организирана от д-р Мария Димитрова – председател на ОбС Силистра с участие и на други нейни колеги, а повод за форума е писмо на д-р Даниела Костадинова – директор на най-голямото болнично звено в областта.
В него се обявява необходимостта от 40 000 лева за ремонт на психиатричното отделение, както и предложение за  създаване на Фонд „Здраве“ със средства на община Силистра за поемане на разходите за плащане на квартири и пътуване на медицински специалисти.
Община Силистра бе представена от инж. Тихомир Борачев – зам.-кмет, в момента на срещата изпълняващ длъжността кмет на общината. В срещата участва Тодор Тодоров – областен координатор на ПП ГЕРБ за област Силистра. 
Д-р Даниела Костадинова запозна присъстващите с тежкото финансово положение на болницата и с проблемите с обезпечаване на лекари и медицински сестри. Присъстващите се обединиха около идеята, че институциите, вкл. общините от областта трябва да се включат в подпомагане на дейността на болницата, с цел нейното запазване и осигуряване на подходящи условия за младите специализанти.
Договорено бе следващата подобна среща да бъде във формат, включващ областния управител на област Силистра, представители на всички общини в областта – акционери в МБАЛ Силистра АД, както и да народните представители от област Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар