петък, 24 август 2018 г.

Силистренските "икономисти" в нов международен проект

Радио Шумен: Проект за близо 96 000 евро спечели по програма „Еразъм+“ професионалната гимназия „Атанас Буров“ в Силистра, чийто нов директор е Денка Михайлова, дългогодишен доскоро зам.-кмет на община Силистра. Около 24 000 евро от общата сума са за българското училище, което е координатор на дейностите. Останалите средства са разпределени между партньорите от Франция, Белгия, Румъния и Австрия.
"Основната цел е да има обмен на иновативни педагогически подходи сред учителите, а от друга страна - да има контакти и развитие на съзнанието на младите хора чрез приобщаването им към европейските ценности. Те ще практикуват различни чужди езици, работейки по темата за европейското културно наследство. Ще има включени различни дейности и това са общ сайт, образователни събития, многоезиков цифров сборник, изложби", посочва Михайлова.
Ще бъде създаден и общ сайт, който ще поддържат учителите и учениците от училищата партньори. Дейностите започват през септември, а през ноември силистренската гимназия ще бъде домакин на първата среща на партньорите. Финалното обучение ще бъде след две години в гимназията в Париж.

Няма коментари:

Публикуване на коментар