вторник, 21 август 2018 г.

Силистренци на връх "Вихрен"

В днешно време през лятото едни се пекат на плажа край морето, други обличат народни носии и обикалят събори, трети се бъхтят в градините в името на т.нар. самозадоволяване, а има и категория хора, които...изкачват върхове. За да докажат на себе си, че могат да преодоляват трудности или пък да се изкефят на досега с боговете.

И тази година няколко групи силистренци и техни приятели от различни краища на страната тръгнаха по планини и вдън гори тилелейски (по Елин Пелин: затънтени, далечни места), за да видят света от височината на Мусала, Безбог, Ботев, Вихрен и други родни пикове и била.

За поредна година начело с историка Тодор Николаев - турводач, и Грета Михалева - ръководител на групата, в Пирин крачиха над 50 силистренци, повечето от които подрастващи, за да бъдат част от красотите на Ирин-Пирин, вкл. и на вр. Вихрен и прословутото "Конче" - едно от трудните за преминаване места в нашите планини. 


Паралелно с тях пак на втория по големина връх и на прословутото "конче" бяха и група млади силистренци: мениджъри, адвокати, рехабилитатори, медицински представители и общинари, за което свидетелства снимка във Фейсбук с участието на Стефан, Габриела, Михаил, Велислава, Ивайло, Йоана, Георги, Йордан.



Няма коментари:

Публикуване на коментар