вторник, 14 август 2018 г.

Две силистренки при момичетата до 14 г. в националния отбор по баскетбол

basketball.bg. За пръв път българският национален отбор за момичета до 14 години ще играе на престижния и силен турнир по баскетбол Словения Бол. Надпреварата ще се проведе по традиция в Словени Градец от 16 до 19 август. Българският тим ще бъде воден от тандема Маргарита Маринкова – Ивайло Христов.

Водач на групата е членът на Управителния съвет на БФБаскетбол Красимира Банова. Огромна помощ за подготовката на тима и пътуването му до Словения оказа и спонсорът на Рилски спортист – „Самел“.

Българките се паднаха в група с Унгария, Италия, Сърбия и Украйна. В другия поток са тимовете на Македония, Латвия, Хърватия, Израел и домакина Словения.

Ето и кои 12 момичета, ще представят България: Габриела Бандова, Гергана Бимбова, Гергана Зашова, Деана Стояновска, Ема Динчева, Зехра Селим, Ивана Бонева, Маргарита Иванова, Рая Кирилова, Радина Илиева, Яна Карамфилова, Магдалина Дамянова, Божидара Стефанова.

Росица Тодорова, треньор: "Много съм горда ,че в състава на момичетата са двете състезателки на СКБ "Доростол" Силистра - Деана Стояновска и Зехра Салим! Желая на отбора успех, децата да покажат своите възможности и наученото от треньорите и много воля и желание за победи!"

Версинаж. През последните 50 години на няколко пъти в различни формации Силистра е имала национали по баскетбол: Пенка Стоянова и Росица Вълкова, Валери Марков, Анелия Маркова, Самуел Франсис, Станимир Маринов и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар