четвъртък, 23 август 2018 г.

В очакване на ТИД във Ветрен

На 24 август от 2018 г. от 18 ч. на брега на р. Дунав ще посрещнем над 120 каякари от много страни на света, участници в поредното издание на Международна регата ТИД от Инголщадт до Силистра. "Tour International Danubien" е ежегоден гребен поход по река Дунав, който преминава през почти всички крайбрежни страни по течението на реката - Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия България. 
В продължение на близо два месеца каякарите в него преминават около 2 020 км. Маршрутът е разделен на етапи, като във всяка дунавска страна, участничка в проявата - най-голяма по рода си в света, има различни етапи, разпределени по дни. Някои участници преминават цялото разстояние, други само отделни отсечки, според желанието и възможностите им.
С рибена чорба, приготвена по традиция лично от кметицата на селото Иванка Славова, заедно с нейни партньори ще бъдат гостени всички участници в посрещането. По традиция ще бъде представена музикална програма, ще има поздрав от община Силистра, както и награждавания. На практика във Ветрен е последната вечер на участниците в регатата, чийто официален финал е на другия ден в Силистра, а продължението за отделни е до Черно море - до пристанище Сулина.


Туристическо дружество "Дочо Михайлов" кани своите членове и приятели на
базата си в с. Ветрен от 17 ч. на 24 август - петък, за участие в посрещането на международната регата по река Дунав, на което ще бъде посветено традиционно тържество с начален час 18 ч. Всеки турист си подсигурява транспорта и необходимото за трапезата. Наскоро група туристи от дружеството участваха в екоакция за облагородяване на базата, гостоприемна и за участници в регатата, част от която са и членове на ТД "Д. Михайлов", представители на водния му клуб. Базата се намира
 на 20 км от гр. Силистра, на брега на р. Дунав, край с. Ветрен, недалеч от Биосферен парк "Сребърна. Разполага с 36 легла (по 3 в стая), със самостоятелен санитарен възел.  Има обзаведена кухня и столова с камина. Работи през месеците: май, юни, юли, август, септември, по заявка и срещу наем.



Няма коментари:

Публикуване на коментар