понеделник, 20 юни 2016 г.

Соцпроява в Ситово за годишнина от рождението на Георги Димитров

Назаем от профила на БСП във Фейсбук: "134 години от рождението на Георги Димитров отбелязаха социалистите от Силистренска област. Пред едниствения в областта паметник на Георги Димитров в община Ситово бяха поднесени венци и цветя. 

В съботния ден бе проведено и работно заседание за провеждането на вътрешнопартийното допитване за предстоящите президентски избори, в което всеки член на БСП ще изкаже мнението си. Всички общински съвети на БСП в област Силистра имат готовност да проведат допитването, за което се очаква голяма активност".

Междувременно от регионалната соццентрала в Силистра съобщиха чрез социалните мрежи на 21 юни от 18 ч. в Клуба на БСП - Силистра откриват Филателна изложба, посветена на 160 г. от рождението на Димитър Благоев и 134 г. от рождението на Георги Димитров, дело на Филателно дружество "Димитър Дончев" Силистра.

Подготовката за провеждането на започващото на 27 юни т.г. общопартийно допитване преди президентските избори ще обсъди Общинският съвет на БСП на свое заседание, научаваме от прессъобщение на неговия председател Георги Кирилов, общински съветник.

Изпълнителното бюро на ОбС ще предложи 5-членна комисия, която ще проведе допитването и местата, където ще се гласува. Бюлетините за гласуване вече са в централата на БСП. Всеки социалист от общинската организация доброволно и по съвест ще се произнесе по два въпроса - по какъв начин БСП да участва в изборите за президент и вицепрезидент през 2016 г. и с кои партии е допустимо БСП да преговаря за издигането и подкрепата за общи кандидати. Допитването ще се проведе от 27 юни до 3 юли включително. 

Вторият важен въпрос бил "Как БСП Силистра ще участва в гражданска инициатива за провеждане на референдум за спасяване на дърветата по ул. Добруджа, ул. Симеон Велики и пл. Албена". 


В клуба на регионалната соццентрала бе открита изложба от пощенски пликове, някои от които са уникални, тъй като са от преди 80 години, свързани с живота и делото с двама от вождовете на социалистите, социалдемократите и комунистите в България - Димитър Благоев - родоначалник на социалистическото движение у нас, и Георги Димитров - един от ръководителите на Коминтерна преди средата на миналия век. 

Изложбата включва над 100 експоната, събирани в продължение на години от Христо Христов - секретар на Филателно дружество Димитър Дончев - Силистра. Някои от тях, като снимка на паметник на Георги Димитров в държавата Бенин, не са показвани в продължение на повече от тридесет години

Няма коментари:

Публикуване на коментар