неделя, 26 юни 2016 г.

От Силистра е единствената жена, международен шофьор

http://www.websilistra.net/


Общо 16 тираджии от цяла България достигнаха до финала в поредното издание на традиционното състезание по икономично шофиране на камиони Volvo Trucks, който се проведе край Бургас. За пръв път сред финалистите имаше и представител на Силистра – 42-годишната Десислава Йорданова (в средата на снимката). В крайното класиране тя зае 9-о място. Десислава Йорданова бе и единствената жена – международен шофьор в суровата и мъжка професия. Майката на две деца работи в силистренската фирма „Stefanov LTD“ заедно със съпруга си Йордан Йорданов. Семейството кара „Волво“.


Регламентът на финалния етап на състезанието беше строго определен маршрут в реални пътни условия, който трябва да се измине с най-нисък разход на гориво, но същевременно водачите трябва да се вместят и в определено време. Десислава се е справила блестящо и не е „влязла“ в преразход с горивото и е успяла да се вмести във времето. 

Тазгодишната надпревара стартира на 10 май в Благоевград. За първи път се проведоха и допълнителни предварителни кръгове в големи транспортни компании, като така беше дадена възможност на техните международни шофьори също да се включат, без това да нарушава работния им график.

Резултати бяха отчетени на база данните от интелигентната система за управление на автопарка Dynafleet и обхващаха периода март-април 2016 г. В цялата надпревара са участвали рекорден брой тираджии от цялата страна – 944. Почти всички участници са имали над 20 години стаж по пътищата в Европа, докато Десислава кара ТИР по-малко от година. 

ВЕРСИНАЖ: Десислава Йорданова е дъщеря на друга известна силистренка - Славка Обрешкова - дългогодишен служител на Митница Силистра и лидер на НДСВ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар