петък, 17 юни 2016 г.

Йовковци от Тутракан победители в историческо състезание за Тутраканската епопея и ПсвВойна

Назаем от профила въвм Фейсбук на Исторически музей Тутракан: "По повод 100-годишнинита от Тутраканската епопея Исторически музей и Ротари клуба в Тутракан и със съдействието на кмета на общината на 16 юни в залата на Обредния дом  се проведе историческо състезание на тема "100 години Тутраканска епопея". В него взеха участие СОУ „Васил Левски” от гр. Главиница и двете тутракански СОУ - „Христо Ботев” и "Йордан Йовков”.

Надпреварата протече в четири кръга с въпроси, свързани с Тутраканската епопея и Първата световна война, като всеки отбор показа знания и умения, както и атрактивност при представянето на битката за Тутракан през 1916 г., Безпристрастното жури в състав: Петър Бойчев – директор на Исторически музей Тутракан, д-р Юрий Василев – президент на Ротари клуб Тутракан и Николай Тодоров – директор на Регионален исторически музей Силистра, излъчи със своите оценки като победител стана отборът на СОУ „Йордан Йовков”. 

Почетното второ и трето място съответно заеха отборите на СОУ „Васил Левски” и СОУ „Христо Ботев”. Наградите за всички участници в състезанието бяха знанията, които натрупаха свързани с Първата световна война и участието на България в нея, грамота, книги за училищната библиотека и парични награди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар