понеделник, 13 юни 2016 г.

Кметове от Крайдунавска Добруджа на Фестивал на цацата в Кранево

По http://btvnovinite.bg/
За пръв път в черноморското село Кранево се проведе Фестивал на цацата. На посетителите бяха предложени цял тон от малката морска риба и други морски дарове. От ранния предиобед в събота центърът на селото се изпълни с хора, а аромат на пържена цаца се разнесе навсякъде. Макар някои да се мръщят, защото се чисти трудно, според майсторите готвачи това е една от най-вкусните черноморски риби.
„Много грешно схващане е, че цацата е по-простовата храна. Не забравяйте, че лучената супа е била храната на бедните, в момента е едно от най-известните класически ястия. Така че можем да популяризираме нашата цаца“, казва майстор готвачът Сидония Радева, победителка в риалити формат за топ готвачи.
Във фестивала участваха къде каго гости, къде като участници, кметове на населени места от област Силистра, както и самодейци, научаваме от профила на село Смилец във Фейсбук. С уточнението: „Бяхме поканени като гости на кмета Румен Николов. Поздравихме го от името на Община Силистра. Но нали сме си музикално развити - специален поздрав от добруджанска гайда -Тодор Маринов – кмет на село Българка, и кръшно хоро, поведено от нас останалите...“

Няма коментари:

Публикуване на коментар