понеделник, 13 юни 2016 г.

Никол Радева от Балет „Лиденс“ Силистра с грамота от Димитър Бербатов

Никол Радева от Балет „Лиденс“ гр. Силистра с ръководител Лидия Маркарян участва в провелото се на 10 юни 2016 г. в столицата грандиозно тържество по случай ежегодните награди на млади таланти на Фондация „Димитър Бербатов“, на което присъства лично нейният инициатор и спонсор, както и други известни личности, а водеща беще Мария Силвестър.

Фондацията всяка година учредява Клуб „Успелите деца на България“, за участие в който биват номинирани над 1 000 талантливи деца, но като отговарящи на критериите на проекта са одобрявани част от тях. За 2015 година тази чест имат 308 участници и сред тях единствена от град Силистра е балерината Никол Радева. Проектът „Награди за успелите деца на България“ предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания - национални, европейски и световни.

Жури, което включва експерти от всяка една област – спорт, изкуства и наука, на база на точкова система преценява кой от всички номинирани заслужава да получи наградата за съответната област и възрастова група. Награждават се 9 деца от български училища в страната: по три във всяка област на изява и в нея – по едно във всяка възрастова група (от I до IV клас, от V до VIII и от IX до XII клас). Отделно биват отличени деца от български училища в чужбина и участници в благотворителни проекти.

Никол Радева беше номинирана в областта на изкуствата, в която се състезават деца в сферите на танцовото и изобразителното изкуства, литература, музика, пеене и фотография. Тя успя да се пребори с много талантливи деца и влезе във тройката на финалистите за възрастовата група от V до VIII клас, като е единствената от сферата на танците. 

Другите двама финалисти са Кирил Димов в сферата на поезията и Николай Маринов, гениален пианист с множество престижни награди, който получи и голямата награда - званието "Лауреат" и едногодишна стипендия. Никол получи грамота, връчена и лично от Димитър Бербатов, който заяви на всички деца, че следи всичките им изяви и постижения, които го правят истински щастлив и горд, че е българин. Самото награждаване бе излъчено лично от Димитър Бербатов и можете да видите във facebook.com/berbatov.bg/videos/vb.7232253525/10153700669613526/?type=2&theater


Няма коментари:

Публикуване на коментар