вторник, 14 юни 2016 г.

Три отличия от два национални конкурса за художници от Зафирово


Два медала – по един медал в разделите „Живопис” и „Приложно изкуство” от Националния конкурс „Казанлъшка роза” гр. Казанлък спечелиха деца от школата по приложно и изобразително изкуство към НЧ „Христо Ботев – 1901 г.” в с. Зафирово, съобщи Марияна Лазарова – секретар на НЧ „Христо Ботев“.

В раздел „Живопис” Ангел Йорданов Куцаров – на 11 г., бе класиран на трето място, а в раздел „Приложно изкуство” връстникът му Айкут Айхан Ниази също бе класиран на трето място и това е шестото му национално отличие през този творчески сезон.

Междувременно от Националния конкурс за детска рисунка „Детство мое реално и вълшебно” в гр. Ловеч той спечели поощрителна награда. В града на люляците участниците от школата в Зафирово изпратиха 7 рисунки, от които една бе класирана.

Конкурсът в Казънлък е за 13-а поредна година в рамките на ежегодния за град Казанлък  „Фестивал на розата”, привличащ много гости от страната и чужбина. Организатори на конкурса са МОН, НДД, Община Казанлък и ОДК „Св. Иван Рилски”.

Той е в три направления: за млади изпълнители на популярна песен „Една българска роза”; за литература „В долината на розите и тракийските царе” и за изобразително изкуство „Приказка за розата”.
В направление „Изобразително изкуство“ участваха ученици от 7 до 18 г. в три възрастови групи, в две категории: за ученици от специализирани институции и школи, и отделно за ученици от друг вид училища. 

В тазгодишното издание на конкурса участваха ученици от цялата страна със свои рисунки, разкази, стихотворения и други. Децата от школата в Зафирово с р-л Лорета Станева участваха в конкурса за седма поредна година. Тази година те изпратиха 7 рисунки, 2 релефа и 3 кръгли скулптори.


Няма коментари:

Публикуване на коментар