четвъртък, 16 юни 2016 г.

Още за чинарите в Силистра

 
Назаем от http://bnt.bg/

С кордони и живи вериги силистренци са готови да пазят нарочените за изсичане 87 чинара по една от централните улици в града. Усилено се коментира и идеята за провеждане на референдум за и против чинарите. Над пет хиляди са събраните подписи в защита на чинарите в Силистра.
Началото бе поставено преди няколко месеца, когато стана известен проектът за ремонт на бул. “Симеон Велики”, включващ премахването на дърветата.
“Пет хиляди подписа не са малък брой. Ако го превърнем в политически термини, това е втора политическа сила в Общинския съвет. Не мисля, че е за подценяваме този факт”, заяви Надежда Бобчева.
Подписката предстои да бъде внесена пред управляващия орган на програмата “Региони в растеж”, която финансира тези проекти. Артюр Маргеросян, живее на тази улица от 1958 година. Подкрепя провеждането на референдум по темата, но е готов и на крайни действия, ако с добро не стане.
“Ако решат да ги секат, тогава организацията ще бъде с жива сила. Няма друго какво. Ще направим кордони, вериги и има много хора които са за моето мнение”, категоричен беше той.
Като глас в пустиня останаха изказванията на защитниците на дърветата от трибуната на Общинския съвет. Те не са против ремонта на улицата и тротоарите, но искат и дърветата да бъдат запазени, защото са здрави и силистренци имат нужда от тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар