сряда, 29 юни 2016 г.

Празник на река Дунав в Силистра, празник на кайсията в Тутракан

29 юни. 10 ч. Силистра. Дунавски парк. Празник „Дунав – река на приятелството и диалога”, Международен ден на река Дунав. 

На 29 юни - надвечер,
празник на кайсията в Тутракан
Стартират осем инициативи, подготвени от Община Силистра, за най-малките жители на Силистра. Край втория шадраван в Дунавския парк, според програмата, едновременно ще се изявяват Градският духов оркестър, акустична формация на Рок клуб „Силистарс“, Вокално студио „До ре ми“, камерен състав на ансамбъл „Добруджа“, на формация „Добруджанче“ и на сборна формация. През това време по алеите на парка децата ще рисуват на тема „Реката на моето детство“, а на спортната площадка ще се порведе турнир по стрийтбол.
Отдавна в историята останаха емоционалните състезания за ловене на патки в река Дунав, дефиле на украсени лодки, състезания с яхти, преминаването на мазен кол за хващане на прасе, ловене на риба за време и други „водни” атракции, провеждани на брега на реката на 29 юни.

На 29 юни е и празникът на православния катедрален храм "Св. св. Петър и Павел" в Силистра - в 9 ч. бе Света Божествена литургия с участието на доростолския митрополит Амвросий, след което е осветеният курбан, раздаван за здраве. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар