вторник, 28 юни 2016 г.

Поредно първо място за Балет „Аксел“ при ОДК Силистра

Балет „Аксел“ при Обединен детски комплекс Силистра с ръководител Адриана Мумджиева участва за първи път в проведения КК „Златни пясъци“ за пети път от 22 до 27 юни  Международен детско-юношески фестивал-конкурс „Свят, изкуство и море“. В раздел „Хореография“ се състезаваха състави от Полша и Татарстан  (форклорни танци), Беларус (бални танци), Молдова (съвременни и естрадни танци) и България – класически, модерни и съвременни танци (Варна, Попово и Силистра).
Чаровните грации от школата за модерен балет се състезаваха в категория съвременни танци – 16-18 години с хореографиите „Черно злато“ и „Луда страст“. Международното жури на фестивала с председател доцент Йорданка Неделчева – преподавател и диригент на Народен хор и камерни вокални групи в НУИ „Добри Христов“ – гр. Варна, преподавател както и в Свободен университет „Черноризец Храбър“ отличи представянето на балет „Аксел“ с „Лауреат първа степен“ за групово изпълнение на съвременни танци. 

Ръководителката Адриана Мумджиева получи „Благодарствено писмо“ за висок професионализъм, любов към изкуството, всеотдайна работа в представяне и утвърждаване таланта на младите хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар