сряда, 29 юни 2016 г.

Танц инструкторка от Италия с дарение за Дом за стари хора Силистра

Инструкторът по зумба, балет и танци - Стоянка Цонева, живееща в италианския град Ракониджи, провинция Торино, направи поредното си дарение за Дом за стари хора Силистра. Този път това е  озвучителна система, защото много от хората са с нарушен слух е въпреки трудната им подвижност, те още носят музиката и ритъма в сърцата си.
От няколко години заедно със своите курсисти силистренската с италианско битие от 1993 г. насам, събира пари от концерти и други сценични изяви за даренията в името на по-добрата жизненост на обитателите на Дома. По Коледа Таня/ така я наричат всички/ дари също техника на домуващите. Днес тя и семейството и отново бяха посланици на дарителство от италианските деца, и техните родители. 

Дарителката възпитаничка на балетния педагог Варта Ценкова, а баба й, на която е съименничка, също живее в Дома. От името на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов в знак на признателност, Таня получи гравюра, изобразяваща силистренската Художествена галерия, чиято сграда е знаков емблематичен символ на древния ни град.

Няма коментари:

Публикуване на коментар