понеделник, 24 февруари 2014 г.

Заместник министър на образованието и науката на посещение в Силистра

24/2/2014

         Заместник  министърът на образованието и науката г-жа Мукаддес Налбант ще бъде на посещение в Силистра на 28 февруари2014 г., съобщиха от РИО на МОН. Г-жа Налбант ще участва в празника на ОУ „Отец Паисий” в с. Добротица, община Ситово. На празника специални гости са областният управител Насуф Насуф и кметът на община Ситово инж. Николай Неделчев. В училището, което е от средищен тип, в 7 паралелки учат 112 деца (І до VІІІ клас) от няколко населени места, вкл. големите села Добротица, Босна и Любен.
          В програмата: тържествено шествие до Народно читалище „Йордан Йовков“; театрален спектакъл на учениците „С песента на колелетата на рода български” и пресконференция за журналисти, вкл. по повод обсъждането на проекта на Национална стратегия за развитие на педагогическите кадри, което ще се случи в следобедните часове в ПГМТ „Владимир Комаров” в гр. Силистра. В него ще участват близо 50 души - експерти от РИО, от община Силистра, учители, възпитатели, директори, помощник директори, педагогически съветници и др. представители на институции.
          През м. септември миналата година заместник министър Налбант бе в Силистра, където проведе няколко срещи по различни теми и с различни аудитории.  Тогава заместник министърката заяви, че два са основните приоритета на сегашния екип на министерството на образованието: предучилищната подготовка и обучение, както и професионалното образование, което предстои да бъде обвързано с бизнеса и икономиката на страната. В срещите, осъществени от министерството, се открояват общи проблеми, повечето от които са характерни и за общините от област Силистра. Снимките към публикацията са от предишното посещение на г-жа Налбант в ОА-Силистра. По някъои от темите Областна администрация - Силистра проведе форуми с участието на училищните среди и на бизнес структурите в областта (Виж: http://silistra.government.bg/OA-SILISTRA/home.nsf/pages/bg/NT00006E56?OpenDocument).

Няма коментари:

Публикуване на коментар