четвъртък, 27 февруари 2014 г.

В Алфатар обитатели на Дома за стари хора раздават на гражданите 1,5 км мартеничен „конец“

         За пръв път в своята деветгодишна история обитателите на Дома за стари хора в град Алфатар ще раздадат на всички жители на града и най-вече на децата, изработен от тях мартеничен конец, дълъг общо километър и половина, съобщи директорът на Дома Нели Маринова, общински съветник. Дървета, сгради, площадът ще грейнат в бяло-червено специално за празника. Началото му е в петък в 10 часа в центъра на Алфатар. Засега кълбетата с конеца са във вид на два снежни човека, алюзия с героите Пижо и Пенда.

На практика, показвайки отношение по необикновен, но ефектен начин към древния празник Баба Марта, домуващите ще се поздравят и с 9-ата година на своя дом, наречен „Щастлива старост“. На 1 март 2005 година е стартът му, за да живеят днес заедно 44 души на различни възрасти и от различни населени места. В Дома има две жилища от семеен тип, едни от първите по рода си в област Силистра.


Миналата година Алфатар и конкретно кварталът му „Попово“ се прочу с борбата си да влезе в Книгата на Гинес с идеята на Николай Колев, бивш зам. кмет на общината и настоящ бизнесмен,     за най-дълъг шиш, изпечен на място от доброволци. Алфатар се слави със своята стара православна църква и с етнокъта „Добруджанска къща“, посещавани от многобройни туристи.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар